torsdag 21. oktober 2010

Hendene i været.

Noen av vantene jeg har strikket fikk teste vinteren i går. Ullgarn og med silkerosett og silkekant på de voksne størrelsene.

Et lite innlegg mens jeg sitter med farge i håret. Chiwa fikk bad og klipp i går. Nå er vi snart klare for moteshow på kjøpesenteret i kveld. Jeg skal heldigvis vise yttertøy og Chiwa halsbånd. Noe julekjoler har ingen fått meg i på catwalken nei, men en stor vinterjakke går fint he he he.

Toppers dag videre folkens

Randi
onsdag 20. oktober 2010

Nye ideer og kreativiteter.

I dag våknet vi til en hvit verden. Bra jeg tok en tur i skogen forrige dagen og plukket Lerkekongler. Den har så fine grener og konglene sitter tett. Lerken er det eneste nåletreet i Norge som feller nålene på høsten.

009

005  Arbeidsbordet og seff med notebooken liggende oppe. En skal jo hygge seg når man holder på :)

 011

Streng, boremaskin og kongler. Enkelt og dekorativt.

 

018 Fikk noen søte fugler med klips av mor.

017

Et fullfart bilde i går kveld. Lagde noen uten lille Pip også. Disse blir fin med en rødsløyfe til jul. Skal lage noen større også.

Nå blir det skifte av ytterdør. Det er kaldt i gangene med gamle enkeldører. Prøvde å finne nogen lunde samme dør, men det var ikke så enkelt.

002

ytterd;r

Denne synes jeg ble stilmessig godkjent til huset.

Hei og hopp

Randi 

søndag 17. oktober 2010

Hjertelig søndag.....

Nei og nei så morsomt.

Passerte 30.000 besøkende i helgen og over 100 følgere på 9mnd som blogger.

Og englene blåser fanfare.

009

016 Småsyssel med stoff og stempel.

Nå må jeg feire med dere supre som har vært innom, og dere som følger meg.

Må ha en GI BORT dag igjen. Blir kanskje Fil de fer/vikleri arbeid, der vinneren kan bestemme (nesten) tekst i strengearbeidet. Høres det kjekt ut?

018

Kos søndag videre folkens.

Randi

lørdag 16. oktober 2010

Bare en liten stund.......

Kribler i fingrene etter å sy, men det er deilig med en litt ryddig helgestund også.

007

001
Virkelighetsblogging ;)

God lørdag videre.

¤ Tudelu ¤

fredag 15. oktober 2010

Shabby chic strømper med en twist


002

Ok da. Jeg er enig. Disse ble de lekreste, og står vel i stil til den lyse stilen som er i tiden. Men med en liten twist…..

003

004

Ja bjeller er vel morsomt. Da kan man snike seg opp om natten og se hvem som fyller strømpene når bjellen ringer. Kanskje er det nissen, kanskje er det en hjelper med krølletuppsko?

Dette blir siste visning av de forskjellige julestrømpene jeg har laget. Håper noen finner en i sin stil.

Nå har jeg behov for å riste av meg litt julestemning og jobbe med litt grovere arbeid. Møbler står for tur.

Ha en fantastisk helg

Hei og hopp Randi er i helgekropp

torsdag 14. oktober 2010

I tradisjon tro....

Jeg spurte min mor om hva hun synes om “julenissehjelperstrømpene” mine i dag. Hun sier……tja de var nå noe spesiell da.

I dag ble det sølvlakket lin og ulljakkestoff strømper. Til Space nissen.

004

Tror dere at julenissen rekker over alle husene alene. Nå nei jeg tror det er hjelperne som fyller alle julestrømpene, og da må det være hyggelig at nissenshjelpere får prege julen mer? Om jeg var hjelper (noe jeg da er) så ville jeg ha slike krølltuppstrømper hehe. Som en bloggevenn sa : de passer også i Finnmark med sine skalletupper :) Kult.

009

008

Vel i tradisjon tro måtte jeg lage noen helt standard også. Jeg skal jo prøve å selge disse og da er vel ikke alle hjelperne som meg. Disse er laget av en gammel russedress i fløyel og foret med linstoff.


Hei og hopp

Randi

onsdag 13. oktober 2010

Ny vri av julestrømpen :)

Alvestrømpene til julenissens hjelpere

002

Har laget meg et mønster, men hmm de blir forskjellige alikevell. Det er vel det man kan kalle “handmade”

003

Sitter her og koser meg med produksjonen til julemessen. Jeg er vel ikke helt A4 så jeg har sydd noen julestrømper i litt mer alveform. Møbelstoff fra 50-tallet med grønn vadmel jeg fant liggende. Og foret med stiv lin for å holde fasongen.

Hva synes dere? 

Så ønsker jeg alle de nye følgerne mine velkommen. Kjempe koselig at dere finner bloggen min bra. Veldig inspirerende er det at så mange følger med.

Men nå sofatid med min kjære og film………..(og strikkinga seff he he)

God kveld alle lesere.

tirsdag 12. oktober 2010

Flere dongeri prosjekter.


017

018

019

020

Noen av ide-puffens dongeri designvesker. Romslige og slitesterke.

Disse vil selges på julemessen i november.

--------------------

Her er det endelig oppholdsvær. Må få ryddet inn krukker og andre sommersaker som ennå står i hagen. Vemodig i grunn, men nå skal hagen få hvile og lade opp til nok en vakker sommer neste år.

HØST

Når høsten kommer

og melankolien har satt seg

spiller djevelens orkester opp til dans.

En forrykende arie,

så vakker, så brutal

som om ingenting har skjedd

river stormen bort

de siste farger.

- J.E. Vold

 

Ha en deilig dag

Randi

lørdag 9. oktober 2010

The last of the summer wine


Jeg sier til meg selv, når jeg tror jeg har plukket inn de siste blomsterkvaster for sommeren, at dette er : the last of the summer wine. Har gått å tenkt på om det er det det egentlig betyr? Så jeg googlet og det betyr siste smak av ungdom…..så da er det den siste ”smak” av sommer.


158

161


Kjøpte noen nydelige gamle brødkurver av Sjarmerende GJENBRUK. Kjempefine til brød, men også sopp eller what ever I need them to :)


004


Tilbake til ….The last of the summer wine. Jeg gav opp å få fram flere tomater, da det faktisk har vært frost et par netter allerede. Disse får ligge og modne seg på kjøkkenet. Forresten er små grønne tomater deilig og picante i hjemmelaget salsa.

I dag er en deilig innedag…….vel må ut med lille Foxy jevnt da. Når vi er så konsekvente og følger med henne hele tiden tror jeg jaggu vi får henne husrein iløpet av et par dager til.

Oh herlige helg, fyring i ovnen, skumring, matduft fra kjøkkenet, Melissa Horn i høyttaleren, litt strikking innimellom og ja det er godt å leve.


De lykkeligste menneskene har ikke det beste av alt, men de gjør det beste ut av det de har.

Håper dere alle har det knall!

Randi

fredag 8. oktober 2010

Ugler i mosen, men ikke av gaven jeg fikk :)

171
Nå er det på tide å sanke inn den deilig grønne mosen til evt juledekorasjoner. Bare husk å sette den fuktig og kaldt ennå.

170
I går var jeg å hentet en gave jeg fikk av¤ Min lille interiørhule¤. Et smykkestativ, duftespray og såper på fat. Nydelig. Dette er en virkelig fin interiørblogg med noko attåt. Tusen takk. Smykkestativet brukes for øyeblikket til mine julegavehjerter og til/fra tags.

172

Deilig duftsptay og såper. Moro.

157

Hva jeg ellers holder på med? Bla annet et sy og hekleprosjekt og, og, og!

Og tenk nå er det jammen fredag igjen gitt. Ukene fyyyyyker av gårde. I helgen blir det traktkantarelljakt.

God helg til dere alle. Have fun både ute og inne.

Heihopp

Randi

torsdag 7. oktober 2010

Juleverksted med Foxy

Jeg har ikke vært så mye hjemme i det siste. Reiste direkte fra jakta til sørlandet for å hente jaktvaldets framtidige jaktprinsesse.

Og når vi har fått valp i huset vil jeg være sammen med henne hele tiden den første uken. Derfor har jeg juleverksted på kjøkkenet. Lager pynt til juletreet, eller for å henge på gaver. Jeg har brukt papirleire. Tidlig med jul? Neida. Skal jeg bli ferdig med alle julegaver og andre prosjekter til jul må jeg begynne nå. Litt nå og da.

010

Foxy, 11uker.

Bursdagsgaven til min kjære.

013
Lille Foxy er 7/8 dels Norsk elghund med jaktpremierte foreldre. Vi plukket ut denne fordi den er rød (fra finsk spetsen langt ut i rekken) derav Foxy Lady hi hi. Rød norsk elghund blir en ny hunderase i Norge (ref:meg)

Ellers har jeg strikket to høyrevotter….som vanlig……..blir to venstre i kveld, om jeg da ikke følger med noe spennende på tv. Høyrevotter ser ut til å gå på autopilot. Det blir alltid dobbelt så mange votter som planlagt her i gården.

Fortsatt fin uke ønskes

RANDI.FJERN.NO

lørdag 2. oktober 2010

Tilbake fra en fantastisk jaktuke.


Tilbake etter 8 dager uten en sky på himmelen. Med verdens beste Frøya ble det både drevet fram elg, rådyr og jaggu los på storfugl.


Jakta 2010 (20) Mitt “hus” den siste uken. Ikke mye interiør å skryte av, men feltseng, vedovn og nydelig sovepose holder i skogen

Posted by Picasa

Å ja, dere kjenner meg litt nå og jeg kunne jo ikke dra på jakt i bushen uten handarbeidet. Strikker votter med hodelykt foran bålet he he.
Straks ny uke og mye i gjerde.
God søndag
Randi