mandag 29. november 2010

Hvor, og hvordan vikle.


mine-viklerier_thumb2

Hei hopp på dere.

Jeg har fått så mange spørsmål angående vikleriene mine om hvor, hva og hvordan. Ettersom jeg ikke får holdt på med det selv, vil jeg heller inspirere dere til å prøve.

Strengen jeg bruker er kjøpt på rull hos Biltema. Dere trenger en nebbetang og avbitertang. Så er det bare å vikle, vakle og vips… Når vikleriet er ferdig, må det brennes av på en gassbrenner. Hold det over flammen litt og snu det rundt. Dette vil forsegle jernet og forhindre at det smitter av og ruster. Smør inn strengen med litt olje, før du brenner av, for beste resultat. Jeg har også brukt blank streng fra Industrivarer, Tools.

imagesPasselig brenner.

Jeg ble for en stund siden inspirert av logoen/figuren til denne moromme crazy bloggeren. Jeg laget figuren hennes. Nå vet jeg ikke annen måte å vise henne den på enn å blogge den. Titter snuskebassa innom, skal hun få figuren om hun vil ha den.

snuskebassa_thumb2

Dere andre får holde dere unna forviklinger, og ikke gjøre dagen for innviklet. (fryktelig morsom her jeg sitter sjø :)

Jeg egner meg mest som fotomodell for fotograf med wetplate collodium eksponering.

_DSC6416_thumb2image_thumb6

Jepp, vedensmester i stillsitting!! ( beinstumpene har ennå ikke festet seg ugh) Meeeen jeg blir også verdesmester i laptop på fanget…..reiser ofte langt av sted (med air google)


Tudelu

Jeg har plassert min blogg i Namsosnorske bloggkart! Nå har jeg registrert meg på Bloggurat

13 kommentarer:

Åsa - Hjertebank sa...

Du er råflink! Skal prøve selv, men det blir nok mer abstrakt kunst tror jeg...hehe. Flott at du sa hvilken streng du bruker, for det har jeg spekulert på!

Hjertedamas blogg sa...

Syntes vikleriene dine er råflotte. har lurt fælt på hvordan du gjør det:DDDD Men det høres kronglete ut å brenne det av. Du skriver at du smører og brenner av etter at du har lagt tingene. Det er ikke mulig og gjøre dette FØR???? Måtte du bli frisk og rask veldig fort:DDDDD Klemz

nr14 sa...

Du får fortsette å "sjefe" litt fra sofakroken...virker som gjengen din er kjempeflinke:)

Vikleriene dine er flotte, men blir nok for tungvint for meg å ordne med. Skal bytte ut laptoppen i fanget med sølvtøy ikveld. Må pusse litt og det går fint å klare i horisontalen:)

Herlig iskaldt bilde av døra lenger ned her:))

Synes du er flink jente nå for det virker som du har gira ned litt;)

klem

Fin i Formen - Margrethe sa...

Jeg liker viklearbeidene/ figurene dine!! Ståltråd er artig å jobbe med!

merethe sa...

Jeg er bergtatt av vikleriene dine. Men MÅ man drive å brenne disse figurene? eller brenner du bare av der du skal "klippe av"? litt treg i oppfattelsen jeg...må helst ha ting inn med dråpeteller forstår du :D
Hcordan olje bruker du til å smøre inn disse med? Huff jeg synes slik brennegreier er skumle ting. ;D Håper armen din gror fort,,,tar jommen tid den armen.

merethe sa...

En annen ting...tykkelse på ståltråden??:D Joho som jeg maser. :O :)

Snuskebassa sa...

Helledussen, så kjekt!
Det er da rørerende at Snuskebassene mine kan inspirere, og så moro å få se en i ståltråd!
Og vet du hva?....Jeg har veeeeldig lyst på den :-)
Klem fra Liv

gult hus i svingen sa...

fiine viklerier, Randi:) Og nå så jeg smilet mitt igjen:) Gleder meg til det kommer:)

Tenker man får vondt i fingrene av å vikle jeg, Stemmer det?

Mandagsklem fra Trine:)

Randis side sa...

Tusen takk for oppskrift og beskrivelse! Må nok innrømme at jeg har vært og sett etter streng. De englene dine e så fine! Kunne tenkt meg noen å ha i vinduene. Er ikke den som pynter for mye til jul, nei ;) Men de englene likte jeg. Men skal man tukle med varme?? Eeeeh, har litt angst for det, da .. Fortsatt God bedring! Klem

Miamor sa...

..du e rååflink ja.....du verden..du inspirerer...her bakes det litt i dag..og så har æ henta mæ splitter ny firmabil..den e fiin....ha en deilig kveld i sofakroken!!..og GRO fint::klem

Smått og stort sa...

Du er kjempeflink med disse vikleriene dine- så er det vel bare for oss andre å møte opp på biltema i morgen da - og spørre etter tang og tråd og brenner og og og.... Tror vi må bygge på huset snart :)
Så koselg at du vil følge salgsbloggen min da! Hva er det jeg har kasta meg uti egentlig??
Ha en fin kveld-
klem fra Sissel

sammensurimshuset sa...

Hei og hopp
Tusen takk for hyggelig kommentar (og enda mer inspirasjon!!!)
Jeg skal se om jeg får tid til å sette meg med noen viklerier jeg også... du får det til se lett ut.
Lurer på om det går an å lage mini-viklerier i smykketråd jeg? det hadde vært gøy med engle-øredobber... Kanskje med et par perler eller noe annet bling?
takk for ideene!
Klem Marit

Svunnen tid sa...

Nyyyyyyyyyyyyydelige viklerier. Vil gjerne være med på give away. Synes du burde lage flere SMIL viklerier. Ser at mange andre har spurt, men hvordan gjør du det? Hvilken type ståltråd bruker du? Har en Give Away jeg også. Du er hjertelig velkommen til å delta om du ønsker :) Legger meg til som følger og linker til din blogg. Fult hus på meg :) Klem Marit